World Affairs Council of Hilton Head

Take the AWQ Quiz....Can you hang with the 16 and 17-year-old kids?

31 Jan 2019 9:18 AM | Anonymous

You’re an educated adult. You have a degree, a job, and have settled down in life. But are you smarter than an Academic World Quest student? This is not a trick question: Kids are much smarter than we give them credit for!

We’ve compiled some questions and want to put your knowledge to the test. Can you hang with the 16 and 17-year-olds? Give it a shot, and make sure to SHARE this with your friends and family and compare scores. Remember Google searches while taking this quiz are strictly prohibited!

1.The population of Qatar is approximately ____________?

a)     2 Million   

b)    4 Million

c)     6 Million

d)    8 Million

2. North Korea’s first underground nuclear test took place in

a)     2000

b)    2006

c)     2010

d)    1950

3. What country has the largest number of persons living abroad?

            a. Mexico

            b. India  

            c. Syria

            d.  China

4) How many countries are in NATO?

  • a)     12
  • b)    20
  • c)     29
  • d)    35

1. Iran is backing rebels in which Middle East country?

A. Lebanon
B. Yemen
C. Syria
D. Kuwait

6) Japan and the US belong to numerous international organizations including

a)     The G-20 & the World Bank

b)    The World Bank and TPP

c)     The Trans Pacific Liquid Natural Gas Alliance & G-20

d)     NATO & ASEAN

7. What is the purpose of the Asgardia-1 satellite?

  • a)     Promote future space tourism
  • b)    Advance asteroid mining efforts
  • c)     Form the first “space nation”
  • d)    Lead to mars colonization

8. How many countries belong to the WTO?

  • a)     196
  • b)    164
  • c)     149
  • d)    125

9. What percentage of children age 1 – 14 in developing countries were regularly subjected to psychological aggression and/or physical violence?

  • a)     80
  • b)    70
  • c)     60
  • d)    50

10. What person was recently elected President of Brazil?

A. Lula da Silva

B. Sergio Moro

C. Jair Bolsonaro

D. Carmen Miranda

Answers:1) A, 2) A, 3) B, 4) C, 5) B, 6) A, 7) C, 8) B, 9) A, 10) C


Powered by Wild Apricot Membership Software